Program manifestacije "Dani jegulje"
Središnji dio manifestacije bit će Sajam neretvanskih delicija, koji će se održati u subotu 21. studenog, s početkom u 10 sati, na trgu u Opuzenu. Predstavit će proizvođači tradicijskih slastica, džemova, ekološki uzgojenog voća,
ostalih tradicijskih proizvoda neretvanskog kraja, vinari Komarne i Neretve te restorani koji sudjeluju sa svojim promotivnim jelovnicima.PROGRAM Dani jegulje u Neretvi
20. - 22. 11. 2015.
PETAK 20.11.
Otvorenje manifestacije
Lokacija: Hotel Merlot, Opuzen
14:00-14:30h Uvodni pozdravi
14:30-16:00h Okrugli stol
Tema: Očuvanje i unaprjeđenje populacije neretvanske jegulje
Moderator i predavač: prof. dr.sc. Branko Glamuzina
Predavači: dr.sc. Tatjana Dobroslavić, dr.sc. Ivana Prusina i doc.dr.sc. Višnja Bukvić
16:00h Domjenak
Navečer uključeni restorani nude posebne menije s jeguljom
SUBOTA 21.11.
Sajam neretvanskih delicija
Lokacija: Opuzen, Trg kralja Tomislava
10:00-13:00h
- predstavljanje lokalnih OPGova
- predstavljanje vinara vinogorja Komarna i Neretva
- kulinarski show: kuhaju Chef Christian Misirača i ekipa iz Pivčeve kale
- predstavljanje jegulje kao tradicionalne delicije Neretve – Veljko Barbieri
- predstavljanje neretvanskih ugostitelja
- nastupi klapa ''Arija'' i ''Na kantunu''
- predstavljanje rada udruge invalida ''Prijatelj'' iz Metkovića
Uključeni restorani nude posebne menije s jeguljom (ručak i večera)
NEDJELJA 22.11.
Uključeni restorani nude posebne menije s jeguljom (ručak i večera)